LOADING
http://www.dimosfarsalon.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.ach_textgk-is-159.jpg
http://www.dimosfarsalon.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.akropoligk-is-159.jpg
http://www.dimosfarsalon.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.thetis1gk-is-159.jpg
http://www.dimosfarsalon.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.apidanos_textgk-is-159.jpg
http://www.dimosfarsalon.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.tafos2_textgk-is-159.jpg
http://www.dimosfarsalon.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.dejam_textgk-is-159.jpg
http://www.dimosfarsalon.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.enipeasgk-is-159.jpg
http://www.dimosfarsalon.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.kalitheagk-is-159.jpg
http://www.dimosfarsalon.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.skotoussa_textgk-is-159.jpg
http://www.dimosfarsalon.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.demerliotissagk-is-159.jpg
http://www.dimosfarsalon.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.upapantigk-is-159.jpg
http://www.dimosfarsalon.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.agioi_anarguroigk-is-159.jpg
http://www.dimosfarsalon.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.konakigk-is-159.jpg
http://www.dimosfarsalon.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.enipeas_potgk-is-159.jpg

Ορμάν Μαγούλα - εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

    Ο Δήμος Φαρσάλων τέλεσε την Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017, για την επέτειο των 73 χρόνων, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους σαράντα απαγχονισθέντες πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους, στις 31 Μάη 1944, στη θέση Ορμάν Μαγούλα του οικισμού Κάτω Δασολόφου.

orman1

    Η εκδήλωση μνήμης άρχισε στις 11.00 π.μ., σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, παρουσία συγγενών των θυμάτων, του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου, του πρώην Δημάρχου Πορταριάς Πηλίου Βασιλείου Κοντορίζου, του Αντιδημάρχου Ηλία Χολέβα, του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνου Τύμπα, του Προέδρου της Τ.Κ. Δασολόφου Χρήστου Βασιλόπουλου, των Δημοτικών Συμβούλων Δέσποινα Συροπούλου, Κική Παναγιωτοπούλου, Χριστόδουλος Παπαγεωργίου και Σπύρος Τσιάμπας και κατοίκων της περιοχής.
    Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν ομιλίες για το ιστορικό της εκτέλεσης των 40 πατριωτών από τους: Βασίλειο Κοντορίζο, πρώην Δήμαρχο Πορταριάς Πηλίου και Άρη Καραχάλιο, Δήμαρχο Φαρσάλων και εν συνεχεία έγινε προσκλητήριο των εκτελεσθέντων.


    Ομιλία πρώην Δημάρχου Πορταριάς Πηλίου Βασιλείου Κοντορίζου:

«Ιστορία σημαίνει γνώση. Σημαίνει μνήμη και κυρίως ....καθαρή εθνική μνήμη, αμόλυντη από κάθε μορφής κομματισμό, που επιδιώκει να την μετατρέψει σε εργαλείο σκοπιμοτήτων.
Βρισκόμαστε και πάλι φέτος στον ιερό αυτό χώρο της θυσίας των δεκάδων συμπατριωτών μας από το Πήλιο και την ευρύτερη περιοχή του, οι οποίοι, πριν από 73 χρόνια, στα μαύρα χρόνια της ναζιστικής κατοχής, έπεσαν θύματα του μίσους των κατακτητών και των ντόπιων προδοτών συνεργατών τους.
Ο κτηνώδης απαγχονισμός των 40 αθώων πατριωτών, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου γυναίκας, ως αντίποινα για την επίθεση των αντιστασιακών δυνάμεων του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών και των ΕΑΣΑΔιτών προδοτών, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ορμάν Μαγούλα, είναι το απεχθές ιστορικό γεγονός.
Οι δυνάμεις της οργανωμένης λαϊκής αντίστασης αγωνίζονταν τότε για να ματαιώσουν την διαρπαγή των σιτηρών του θεσσαλικού κάμπου από τους ναζί, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τους ντόπιους εγκληματίες των ΕΑΣΑΔ διέπραξαν ένα ακόμη έγκλημα πολέμου εις βάρος αθώων αμάχων.
Την βαρβαρότητα των Γερμανών μπορεί κανείς να την ερμηνεύσει. Ήταν ξένοι εχθροί, με ψυχές δηλητηριασμένες από την σατανική χιτλερική ιδεοληψία.
Την κτηνωδία, όμως, των ΕΑΣΑΔιτών αλητών εις βάρος των Ελλήνων συμπατριωτών τους δεν τη χωράει ο νους του ανθρώπου.
Διέπραξαν απείρως χειρότερα εγκλήματα κατά της πατρίδας που τους γέννησε και του λαού της, απ' όσα οι ξένοι κατακτητές! Επιβεβαιώνεται έτσι δραματικά το ιστορικό αξίωμα ότι η ειδεχθέστερη μορφή πολέμου είναι η εμφύλια διαμάχη. Οι ξένοι λαοί, μετά τον τερματισμό του μεταξύ τους πολέμου, σύντομα συνάπτουν πάλι διπλωματικές σχέσεις. Οι λαοί όμως, που διχάζονται εμφυλιοπολεμικά, φέρουν για δεκαετίες στο συλλογικό τους υποσυνείδητο πληγές δυσεπούλωτες, ιδιαίτερα μάλιστα όπου υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες επιμένουν να τις διατηρούν ανοιχτές.
Σήμερα, παριστάμεθα στον ιερό αυτόν τόπο ως Έλληνες πατριώτες και ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ως πατριώτες τιμούμε την μνήμη των αδικοχαμένων αθώων πατριωτών από τις δυνάμεις του κακού και προσφέρουμε το δάκρυ της καρδιάς μας ως σπονδή στη μεγάλη τους θυσία.
Ως Χριστιανοί συμπροσευχόμαστε με την Εκκλησία μας για την ανάπαυση των ψυχών τους και υποσχόμαστε να διατηρούμε ακέραια και συνεχή την ιστορική μας μνήμη. Γιατί όποιος λαός ξεχνάει ή διαγράφει το ιστορικό του παρελθόν, είναι καταδικασμένος να διαγραφεί ο ίδιος από την ιστορία.»

    Ομιλία Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου, με την οποία ο Δήμαρχος σκιαγράφησε τα γεγονότα της εποχής, με βάση τέσσερα έγγραφα, που βρέθηκαν σε φάκελο της τότε κοινότητας Δασολόφου:

«Σας καλωσορίζω σε αυτόν εδώ το μαρτυρικό τόπο, όπου την 31η Μαΐου 1944, πριν 73 χρόνια 40 Έλληνες πατριώτες εκτελέσθηκαν με απαγχονισμό από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους.
Ιδιαίτερα καλωσορίζω τους συγγενείς των εκτελεσθέντων πατριωτών, που παρευρίσκονται σήμερα μαζί μας και τιμούν με την παρουσία τους τη σημερινή εκδήλωση.
Εκδήλωση μνήμης, ιστορικής μνήμης και ημέρας απόδοσης τιμής και ευγνωμοσύνης.
Σε εκείνους που αγωνίσθηκαν και παρέμειναν πιστοί μέχρι τέλους, σε αξίες και ιδανικά.
Σε εκείνους που εκτελέστηκαν περήφανοι για τις ιδέες και τα πιστεύω τους.
Σήμερα, στο χώρο τούτο, τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων του λαού μας.
Αυτή είναι η ιστορική ευθύνη μας και αυτή επιτελούμε απέναντι σε αυτούς, που με τις ηρωϊκές πράξεις τους σηματοδοτούν την ιστορία, αλλά και απέναντι στις γενεές που έρχονται.

Επιτρέψτε μου, να σκιαγραφήσω τα πράγματα με βάση τέσσερα έγγραφα, που ευρέθησαν σε φάκελο της τότε κοινότητας Δασολόφου:

α. Μία ανακοίνωση, χωρίς ημερομηνία, ακριβές αντίγραφο για την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Φελντ Κομμαντάνς.

β. Μία βεβαίωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της 4ης Φεβρουαρίου 1983 – Κατάλογος Εκτελεσθέντων.

γ. Την από 15 Απριλίου 1980 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Δασολόφου, «περί καθιερώσεως τελέσεως επιμνημοσύνου δεήσεως την 30η Μαΐου, εκάστου έτους, για τους 40 εκτελεσθέντες στον Κάτω Δασόλοφο υπό των Γερμανών, κατά την κατοχήν».

δ. Την από το Μάιο του 2013 ανάρτηση του Δήμου Φαρσάλων για την εκδήλωση μνήμης, με παράθεση του χρονικού της εκτέλεσης, όπως εκφωνήθηκε από τον Θανάση Θεοχάρη, αντιστασιακό, κάτοικο Σιτοχώρου.

α. Ανακοίνωσις, άνευ ημερομηνίας
«Την 24ην Μαΐου 1944, κομμουνιστική τρομοκρατική ομάς επετέθη εναντίον αμαξοστοιχίας επί της γραμμής Τρικάλων-Βόλου και εις τον Σταθμόν Ορμάν Μαγούλα, τραυματίσασα και φονεύσασα αριθμόν τινά Γερμανών στρατιωτών. Επειδή ετραυματίσθη και απήχθη αριθμός τις Ελλήνων πολιτών, αποδεικνύεται σαφώς, ότι οι εγκληματίαι ούτοι ευρισκόμενοι εις την υπηρεσίαν της Μόσχας, δεν διστάζουν να προξενήσουν εις ειρηνικάς ελληνικάς οικογενείας βαρύ πένθος. Ο Γερμανικός Στρατός, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί Πολσεβικικάς μεθόδους και εγκλήματα και θεωρεί εαυτόν ηναγκασμένον να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα. Εις αντίποινα διά την επίθεσην ταύτην, απηγχονίσθησαν, κατά τον στρατιωτικό νόμον, 40 πρόσωπα, κρατούμενα παρά των Γερμανικών Αρχών και καταγόμενα εκ της περιφέρειας ταύτης, άτινα καθώς απεδείχθη πλήρως ευρίσκοντο εις σχέσεις μετά των τρομοκρατικών ομάδων.
Ο Φέλντ Κομμαντάνς»

β. Βεβαίωσις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της 4ης Φεβρουαρίου 1983
«Βεβαιούται, ότι οι αναφερόμενοι (σαράντα τον αριθμόν) στην παρακάτω κατάσταση εκτελέστηκαν με απαγχονισμό από τις Γερμανικές Αρχές Κατοχής την 31η Μαίου 1944 στο ΟΡΜΑΝ ΜΑΓΟΥΛΑ (σημερινό Δασόλοφο του Νομού Λαρίσης).

γ. Η με αριθμό 7/15-4-1980 απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου Δασολόφου, με την οποία έγινε κατά πλειοψηφία αποδεκτή η εισήγηση του Προέδρου, Γεωργίου Σπανού και αποφασίσθηκε η καθιέρωση της 30ης Μαΐου κάθε έτους ως ημερομηνίας τελέσεως επιμνημοσύνου δεήσεως στο μνημείο Σ.Σ. Κάτω Δασολόφου.
Υπερψήφισε ο εισηγητής Πρόεδρος Γ. Σπανός και ο Νικόλαος Μακρυγιάννης, κατεψήφισαν οι Θεόδωρος Μανίκας και Βασίλειος Ντοκούζης, με απόντα τον Ευάγγελο Ντοκούζη.

δ. Το χρονικό της ημέρας από τον Θανάση Θεοχάρη, Μάιος 2013

«Στις 23 Μάη 1944, γίνεται γνωστό ότι πρόκειται να μεταβεί για το Βόλο ισχυρή δύναμη ταγματασφαλιτών του ΕΑΣΑΔ.
Αμέσως, μία ίλη ιππικού με διοικητή τον αξιωματικό Κοντούλη και καπετάνιο τον Μίμη Μπουκουβάλα έρχεται στο δάσος του Ορμάν Μαγούλα και περιμένει ειδοποίηση. Επίσης, αρκετή δύναμη του ΕΛΑΣ της Επαρχίας μετακινείται τη νύχτα για την ίδια θέση.
Στις 24 Μάη, ο σταθμάρχης του Δεμερλί ειδοποιεί με τηλέγραφο το σταθμάρχη Ορμάν Μαγούλα, ότι τρία βαγόνια με ΕΑΣΑΔίτες ταξιδεύουν για το Βόλο. Ο ΕΛΑΣ πιάνει θέσεις μέσα στα σπαρτά κοντά στο σταθμό και στον πάνω όροφο του κτιρίου, ο ΕΑΜ στη δεύτερη ζώνη για εφεδρεία. Μόλις το τρένο έφτασε, κάποιος φωνάζει με τον τηλεβόα, ότι θέλουν τους προδότες του ΕΑΣΑΔ. Οι Γερμανοί αντιδρούν με χειροβομβίδες και μυδράλια και ο ΕΛΑΣ με πολυβόλα. Γίνεται μάχη με τέσσερις (4) Γερμανούς νεκρούς και δύο (2) ΕΛΑΣίτες τραυματίες.
Στις 29 Μάη καταφθάνει φάλαγγα από Τζέημς γερμανικά. Από το ένα κατεβαίνουν άνδρες του ΕΑΣΑΔ Δεμερλί και από το άλλο όμηροι από στρατόπεδα του Βόλου και της Λάρισας – ανάμεσά τους και ο ΕΛΑΣίτης Νίκος Μάντζαρης από το Πολυνέρι. Οι ΕΑΣΑΔίτες κρεμούν σχεδόν γυμνούς σαράντα (40) πατριώτες (39 άνδρες και 1 γυναίκα) στα δένδρα και στα κτίρια του Σταθμού.
Τα θύματα ήξεραν, ότι πάνε για εκτέλεση και είχαν το κουράγιο να μας αφήσουν τα ονόματά τους σε μία κάλτσα, που τη βρήκαν οι πατριώτες, που τους ξεκρέμασαν και φρόντισαν για την ταφή τους σε ομαδικό τάφο.
Μετά από αυτή τη βίαιη εκτέλεση, ο κόσμος εξαγριώθηκε. Στις 18 Ιούνη κατεβαίνουν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας 1.000 γυναίκες της επαρχίας μας στο γερμανικό φρουραρχείο (σπίτι Τσιτσιλώνη) και ζητούν να σταματήσει η τρομοκρατία, τα πλιατσικολογήματα και να διαλυθεί ο ΕΑΣΑΔ».

Και καταλήγει την ομιλία του ο Θανάσης Θεοχάρης:
«Αργότερα, ο ΕΑΣΑΔ εισέπραξε αυτό που του άξιζε, όταν ο ΕΛΑΣ χτύπησε τους προδότες στη φωλιά τους στο Δεμερλί, στις 1-2 Σεπτέμβρη 1944 και τους διέλυσε».

Φίλοι και φίλες,
Ο Δήμος Φαρσάλων με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16/5/2017 αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Τ.Κ. Δασολόφου, Χρήστου Βασιλόπουλου, και την εισήγηση του Αντιδημάρχου, Δημητρίου Μπαμπανίκα, και αποφάσισε να καθιερώσει την 31η Μαΐου κάθε έτους, ως ημέρα μνήμης και τιμής των εκτελεσθέντων πατριωτών.

Θέλουμε να διατηρηθεί άσβεστη η ιστορική μνήμη και η θυσία των εκτελεσθέντων.

Θέλουμε να τιμούμε τους πατριώτες που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Θέλουμε τα μηνύματα της θυσίας να μην καταπέσουν στη λήθη και την άγνοια.

Να μην ξεχνούμε τις θλιβερές, μα και ηρωικές επετείους του λαού μας και τα μηνύματα θάρρους και ιδανικών, που εκπέμπουν αυτές, για αρχές και αξίες, με κυρίαρχες τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και των κανόνων της ηθικής, αλλά και της εδραίωσης της ειρήνης σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τιμή και δόξα στους Μάρτυρες της Ελευθερίας».

    Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από τους κατοίκους της Πορταριάς Πηλίου εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δασολόφου, τον Δήμαρχο Φαρσάλων και εκ μέρους της Παράταξης Θεσσαλών Συμπολιτεία τον αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Τύμπα.

orman2

orman3

orman8

orman4

orman5

orman6

orman7

 

Επικαιρότητα

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Prev Next

01-07-2020

Επίσκεψη της γραμματείας Αγροτικού του Σ…

Επίσκεψη της γραμματείας Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στον Δήμαρχο Φαρσάλων

  Τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου επισκέφθηκε χθες Τρίτη,...

29-06-2020

Συνεχίζεται η κοπή χόρτων από την υπηρεσ…

Συνεχίζεται η κοπή χόρτων από την υπηρεσία Πρασίνου στο Δήμο Φαρσάλων.

  Αδιάκοπα εργάζονται τα συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου του ...

25-06-2020

Με φυσικό αέριο θα θερμαίνονται τη νέα σ…

Με φυσικό αέριο θα θερμαίνονται τη νέα σχολική χρονιά το 2ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στα Φάρσαλα

Τις τελευταίες λεπτομέρειες ρυθμίζουν οι τεχνικοί της ΕΔΑΘΕΣΣ προκει...

24-06-2020

Διοργάνωση πρωταθλήματος 5x5

Διοργάνωση πρωταθλήματος 5x5

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης...

23-06-2020

Δημιουργία κέντρου ψηφιακής φωτογραφίας…

Δημιουργία κέντρου ψηφιακής φωτογραφίας της τοπικής ιστορίας στον Πύργο Καραμίχο.

  Ο Δήμος Φαρσάλων στα πλαίσια της προσπάθειας του να δημιουργ...

23-06-2020

Διανομή προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Διανομή προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

    Ο Δήμος Φαρσάλων ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπρα...

18-06-2020

Διαδραστικά επιδαπέδια παιχνίδια ομορφαί…

Διαδραστικά επιδαπέδια παιχνίδια ομορφαίνουν σχολεία των Φαρσάλων

Μία πρωτοπόρα για τα τοπικά δεδομένα πρωτοβουλία ανέλαβαν από κοινού...

18-06-2020

«Λίφτινγκ» στο επαρχιακό οδικό δίκτυο απ…

«Λίφτινγκ» στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από το δήμο Φαρσάλων

Σε εξέλιξη βρίσκονται τόσο από συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του ...

15-06-2020

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου για …

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ...

12-06-2020

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Φαρσάλων για…

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Φαρσάλων για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας του εξεταστικού κέντρου στο 2ο Ενιαίο Λ...

11-06-2020

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των Φαρσαλινών α…

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των Φαρσαλινών αγροτών στο πρόγραμμα συλλογής φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε στην επαρχία Φαρσάλων η εφαρμογή του πρ...

11-06-2020

Άμεσες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσε…

Άμεσες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις ζητά ο Δήμος Φαρσάλων για τους χαλαζόπληκτους.

Αυτοψία σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Φαρσάλων που χτυπήθηκαν το τ...

05-06-2020

Δήμαρχος Φαρσάλων :Σημαντική ήδη η προσφ…

Δήμαρχος Φαρσάλων :Σημαντική ήδη η προσφορά του τμήματος μαιών στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων

Στο σπουδαίο έργο που ήδη έχει αρχίσει να επιτελεί το τμήμα μαιών στ...

05-06-2020

Ολοκληρώνονται οι εργασίες πυροπροστασία…

Ολοκληρώνονται οι εργασίες πυροπροστασίας και συντήρησης του αγροτικού οδικού δικτύου στα Φάρσαλα.

  Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εργασίες της Τεχνικής Υπηρεσί...

04-06-2020

Δημιουργία κέντρου ψηφιακής φωτογραφίας …

Δημιουργία κέντρου ψηφιακής φωτογραφίας της τοπικής ιστορίας στον Πύργο Καραμίχου

Δελτίο Τύπου Ο Δήμος Φαρσάλων στα πλαίσια της προσπάθειας του να δη...

04-06-2020

Εφαρμογή προγράμματος καταπολέμησης κουν…

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Φάρσαλα 1/6/2020ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝΔ/ΝΣΗ Π...

03-06-2020

Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Εσκίογλου : Μετά απ…

Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Εσκίογλου : Μετά από δεκαετίες, η επαρχία Φαρσάλων έχει διαρκή υγειονομική κάλυψη για έκτακτα περιστατικά

  «Η επαρχία Φαρσάλων επιτέλους μετά από χρόνια, απέκτησε τη σ...

01-06-2020

Ορμάν Μαγούλα 2020 - Εκδηλώσεις τιμής κα…

Ορμάν Μαγούλα 2020 - Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους σαράντα (40) πατριώτες

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους σαράντα απαγχονισθέντες πατριώτες...

01-06-2020

Πρόγραμμα συλλογής κενών συσκευασιών φυτ…

Πρόγραμμα συλλογής κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων έτους 2020.

Στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου Φαρσάλων στο πρόγραμμα συλλογής και...

01-06-2020

Επίσκεψη του προέδρου της Γ.Ε Φθίας στο…

Επίσκεψη του προέδρου της Γ.Ε Φθίας στον Δήμαρχο Φαρσάλων

Επίσκεψη από τον πρόεδρο της Γ.Ε. ΦΘΙΑΣ κ. Βασίλη Βακάλη και των ταλαν...

29-05-2020

Συνάντηση κ.Εσκίογλου με τον πρόεδρο των…

Συνάντηση κ.Εσκίογλου με τον πρόεδρο των Αρχιτεκτόνων για την ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου

  Η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για τ...

29-05-2020

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου: 3 Ιουνίου!

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου την Τετάρτ...

28-05-2020

Ορμάν Μαγούλα -Eκδηλώσεις τιμής και μνήμ…

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο Δήμος Φαρσάλων σας προσκαλεί το Σά...

20-05-2020

Εύσημα από τον Μάκη Εσκίογλου στον Αιμοδ…

Εύσημα από τον Μάκη Εσκίογλου στον Αιμοδοτικό Σύλλογο Φαρσάλων

Τα εύσημα για το σπουδαίο έργο που επιτελούν εδώ και δεκαετίες στην ...

19-05-2020

Εγγραφές νηπίων στον Α΄ & Β΄Παιδικό …

Από τις 18-5-2020 έως 31-5-2020 πραγματοποιούνται εγγραφές για τον Α΄ ...

18-05-2020

Σε εγρήγορση Δήμος Φαρσάλων και Πυροσβεσ…

Σε εγρήγορση Δήμος Φαρσάλων και Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη νέα αντιπυρική περίοδο

  Σύσκεψη με στόχο την μέγιστη δυνατή ετοιμότητα ενόψει της νέας...

18-05-2020

Όλοι μαζί μπορούμε

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης...

17-05-2020

Απολύμανση μουσικής σχολής ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ

Απολύμανση μουσικής σχολής ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ

Απολύμανση πραγματοποιήθηκε στην μουσική σχολή του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ ενόψει ...

15-05-2020

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Σ…

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Φάρσαλα 15.05.2020ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Αριθ. Πρωτ. 5171ΔΗ...

15-05-2020

Κοινό μέτωπο δήμου Φαρσάλων, Εμπορικού Σ…

Κοινό μέτωπο δήμου Φαρσάλων, Εμπορικού Συλλόγου και Επιμελητηρίου για την στήριξη της οικονομίας και την ανάπτυξη

  Στην διαμόρφωση μίας κοινής γραμμής πλεύσης με στόχο την στήρι...

15-05-2020

Καθαρισμός οικοπέδων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝΔ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ...

11-05-2020

«Εγγραφές νηπίων στους Α΄ & Β΄Παιδικ…

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Φάρσαλα 11-5-2020ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Αριθμ. Πρωτ. : 273Ο...

11-05-2020

Επαναλειτουργία της Μουσικής Σχολής του …

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δ...

11-05-2020

Απολυμάνθηκαν τα Γυμνάσια και Λύκεια των…

Απολυμάνθηκαν τα Γυμνάσια και Λύκεια των Φαρσάλων ενόψει της επανέναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου

Πανέτοιμο σε ότι αφορά τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό, βρίσκει ...

07-05-2020

Ολοκληρώθηκε η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ…

Ολοκληρώθηκε η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στο Δήμο Φαρσάλων .

Ολοκληρώθηκε η διανομή προϊόντων του προγράμματος «Επισιτιστικής &am...

05-05-2020

Δέσμη μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων…

Δέσμη μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Δήμος Φαρσάλων.

Δέσμη μέτρων για την στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών που επλήγησαν ...

Μείνετε σπίτι

BAN1covid

Επιλογή Γλώσσας

 

 

jul

Διαδραστικός χάρτης

banner


Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, διαύγεια, dimos farsalon, farsala, diaugia
 
Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, βιβλιοθήκη εντύπων, dimos farsalon, farsala, vivliothiki entupon Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, φωτογραφιες, dimos farsalon, farsala, photo gallery Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, βίντεο, dimos farsalon, farsala, video gallery Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, αιτήματα πολιτών, dimos farsalon, farsala, aitimata politon

Επικοινωνία

Τηλ. 24913 50100

Fax  24910 23914

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στατιστικά

Επισκέπτες733885

myWikipedia

Δήμος Φαρσαλων wikipedia, Φάρσαλα wikipedia, dimos farsalon wikipedia, farsala wikipedia

facebook-logo copy twitter logo   

© 2012-2013 Δήμος Φαρσάλων. All rights reserved | Ανάπτυξη και Φιλοξενία Ιστοσελίδας ItBiz