Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερίδα με θέμα "Ενισχύστε την υγεία της καρδιάς σας"

kolegio14

    Ο Δήμος Φαρσάλων, με γνώμονα την κοινωνική πολιτική που πρεσβεύει και χαράσσει, αλλά και την ευαισθησία του, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας και υποστηρίζοντας την ιδέα της προληπτικής Ιατρικής και της αναβάθμισης της υγείας, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων Προληπτικού Ελέγχου και Ιατρικών Εξετάσεων.

    Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 14 Μαΐου, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει το Ελληνικό Κολλέγιο Θεραπείας της Αθηροσκλήρωσης με το οποίο και συνδιοργάνωσε μια σημαντική εκδήλωση, που στηρίχθηκε σε δύο άξονες:
    Ο πρώτος άξονας αφορούσε στην Εκπαίδευση στις Βασικές Αρχές της Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ), την οποία παρακολούθησαν 85 άτομα και πραγματοποιήθηκε κατά τις πρωινές ώρες (11:00 με 13:00).
    Ο δεύτερος στηρίχθηκε σε ομιλίες έγκριτων και καταξιωμένων επιστημόνων με γενικό θέμα: «Παράγοντες κινδύνου και Καρδιαγγειακά Νοσήματα» και διεξήχθη από τις 18:00 έως τις 21:00.
    Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στις απογευματινές εκδηλώσεις, κατά την έναρξη χαιρέτισε η Δημοτική Σύμβουλος, πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Πολιτική Εκπρόσωπος του Δήμου Φαρσάλων στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, Κική Παναγιωτοπούλου, η οποία χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους εντός της αίθουσας, τους παρευρισκόμενους έξω από την αίθουσα στην Πλατεία Λαού και όλους του συνδημότες και συνδημότισσες που παρακολουθούσαν σε απευθείας μετάδοση εικόνας και ήχου την εκδήλωση στην Σκοπιά Φαρσάλων.
    Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η σημερινή Ημερίδα ως ιδέα και πρόταση πιστώνεται στην συντοπίτισσα μας διακεκριμένη επιστήμονα, Πυρηνική Ιατρό κυρία Μαρία Κουτελού η οποία θα συντονίσει αυτή την εκδήλωση. Ας μου επιτρέψει η κυρία Κουτελού να πω ακόμα ότι εκτιμάμε πολύ ως Φαρσαλινοί και Φαρσαλινές τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη και στην παροχή εξειδικευμένων παροχών Ιατρικής Φροντίδας και την ευχαριστούμε.
    Επιπλέον, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω την ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία περιβάλλει τους συμπατριώτες μας. Είναι, επίσης, σημαντικό ότι σήμερα συμμετέχει ενεργά στην Ημερίδα με εισήγηση με θέμα «Η Ομηρική Ιατρική μέσα από τις σελίδες της Ιλιάδος» ένας άλλος εξέχων συμπατριώτης μας, που και αυτός υπηρετεί με ξεχωριστό ενδιαφέρον και βαρύτητα την ανάπτυξη και την παροχή εξειδικευμένων παροχών Ιατρικής Φροντίδας και τον ευχαριστούμε. Η ευαισθησία με την οποία και ο ίδιος περιβάλλει και υπηρετεί τους συμπατριώτες μας είναι άξια αναφοράς. Και ομιλώ βέβαια για τον κύριο Δημήτριο Καραμανώλη, Ιατρό Γαστρεντερολόγο. Δεν θα πω τίποτα περισσότερο είναι η ώρα των επιστημόνων και καλώ την κυρία Γενοβέφα Κολοβού, Ιατρό Καρδιολόγο, Πρόεδρο του Ελληνικού Κολλεγίου Αθηροσκλήρωσης, που επίσης κατάγεται από τον τόπο μας, από την Κρήνη Φαρσάλων και μας τιμά ιδιαίτερα η παρουσία της.
    Στη συνέχεια χαιρέτισε την εκδήλωση η Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Αθηροσκλήρωσης κυρία Γενοβέφα Κολοβού.
    Αμέσως μετά χαιρέτισε ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, ο οποίος εξήρε την όλη διοργάνωση, συνεχάρη την Κική Παναγιωτοπούλου και σημείωσε ότι στο πρόσωπο της βρήκε έναν άξιο συνεργάτη για τα θέματα της υγείας, ευχαρίστησε τους ομιλητές που βρέθηκαν στην πόλη, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους.
    Εν συνεχεία, ο σύλλογος γυναικών Κρήνης καλωσόρισε τις δύο κυρίες, Μαρία Κουτελού και Γενοβέφα Κολοβού, προσφέροντάς τους λουλούδια.
    Οι ενεργοί πολίτες και αυτοί με την σειρά τους πρόσφεραν λουλούδια σε όλες στις κυρίες του Ελληνικού Κολλεγίου Θεραπείας της Αθηροσκλήρωσης και στην κυρία Παναγιωτοπούλου.
    Ο Δημήτριος Καραμανώλης ήταν ο πρώτος από τους εισηγητές που ανέβηκε στο βήμα και ανέπτυξε το θέμα «Η Ομηρική Ιατρική μέσα από τις σελίδες της Ιλιάδος».
    Η Μαρία Κουτελού, αφού χαιρέτισε τους συντοπίτες της, φίλους και συγγενείς της, ευχαρίστησε τον Δήμο την Κική Παναγιωτοπούλου, ιδιαιτέρως, για την άριστη διοργάνωση, ανέπτυξε το θέμα «Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων»
    Οι υπόλοιποι ομιλητές ανέπτυξαν τα εξής θέματα:
Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία: Κωνσταντίνος Εγγλεζόπουλος
Ασκηση και μακροζωία: Ιωάννης Βλάχος
Τα βαρη της παχυσαρκιας: Στέλιος Χαντανής
Ρυθμιση της υπερτασης χωρις φαρμακα;: Πέτρος Καλογερόπουλος
Καλή χοληστερόλη, κακή χοληστερόλη και τριγλυκερίδια: Γενοβέφα Κολοβού
Σάκχαρο. η γλυκιά αμαρτία: Ελένη Μπιλιανού
Όταν η καρδιά προειδοποιεί .... συμπτώματα και σημεία καρδιακής νόσου: Χρήστος Νικόπουλος
    Στο τέλος ετέθησαν ερωτήσεις από το κοινό και απαντήθηκαν από τους Μαρία Κουτελού, Γεώργιο Καζιάνη, Στέργιο Δημητρίου και Πέτρο Καλογερόπουλο.
    Ανάμεσα στις δύο συνεδρίες της ημερίδας, η ομάδα των φιλοξενούμενων ιατρών είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας του τόπου και των αρχαιολογικών του μνημείων, μέσα από την ξενάγηση που τους πρόσφερε η ειδική συνεργάτις του Δημάρχου, Βάσω Νούλα στο χώρο της αρχαίας – βυζαντινής ακρόπολης της Φαρσάλου, αλλά και στον αρχαϊκό θολωτό τάφο.

 

kolegio15

kolegio2

kolegio1

kolegio3

kolegio6

kolegio21

kolegio7

kolegio8

kolegio9

kolegio10

kolegio11

kolegio12

kolegio13

 

kolegio16

kolegio17

kolegio18

kolegio19

kolegio20

kolegio4

kolegio5